Historien bag Fyns Sommerland

– Fra forladt forlystelsespark til aktivt sommerland

I Fyns Sommerland er vi aktive sammen

Fyns Sommerland har rammerne for for fysisk bevægelse, kreativite udfordringer og action i fællesskab med venner, kolleger og familie. Alle vores aktiviteter er 100 % analoge. 

Aktiviteterne valgt ud fra en vision om, at vi som familier og venner skal være sammen om aktiviteter. Det gør vi ved at have forskellige sværhedsgrader, så der er noget til alles individuelle niveau – og vi drømmer om et sommerland, hvor forældre i stedet for at se på legen deltager i legen.

Derfor har vi bl.a. bmx-cykler og mooncars i både børne- og voksenstørrelser, svævebaner og zorbing i flere sværhedsgrader og en masse andre aktiviteter, vi kan være sammen om på tværs af alder og evner.

Drømmen om den fælles leg

Det tog nogle års tilløb og et hav af sene snakke om et sted, hvor de kunne lege med deres børn, før de to svogre Bruno og Knud (og familien) blev enige. Enige om at enten skulle de finde på noget nyt at tale om, eller også skulle de gøre noget ved det. 

De valgte det sidste, og derfra gik jagten ind. 

Af uransagelige årsager faldt de pladask for en gennemramponeret og overgroet, forladt forlystelsespark, hvor samtlige vinduer var ødelagte, toiletterne smadrede og skraldet lå i hoftehøjde. Langsomt blev der ryddet op og gjort rent og renoveret. Jeppe blev koblet på holdet, og langsomt blev potentialet for den store grund mere tydeligt. 

Visionen har fra starten stået klart: Fyns Sommerland skal være et sted, hvor vi er fælles om aktiviteterne. Leg skal indrettes, så alle deltager og konkurrencer skal skrues sammen, så vi selv med forskellige forudsætninger og evner kan dyste i fællesskab.

Fyns Sommerland er 100 procent analogt. Vi er nemlig vilde med aktiviteter, hvor man bruger sig selv, naturen og simple redskaber til at have det sjovt. Vi mener, det bringer os tættere sammen, når vi får pulsen lidt op, skal tænke kreativt eller tage en dyb indånding og samle mod. 

Under forvandlingen fra forladte forlystelsespark har vi forsøgt at arbejde så bæredygtigt og nænsomt for naturen som muligt. Vi har renoveret de gamle bygninger, slår kun græs få udvalgte steder, og vi gør det kun poleret, hvor der er grund til det. En meget stor del af sommerlandet står stadig som vildnis, så naturen kan leve sit eget liv i de områder. 

Sommeren 2023 er første etape ud af mange. Fyns Sommerland vil vokse de næste mange år ved at udbygge med flere aktiviteter, der kan rumme de store og fælles oplevelser, vi drømmer om at give vores gæster. 

 

Fyns Sommerland Sol

Danmarks mest uhyggelige sted? 

Det stod der i den ene overskrift efter den anden, når en ny fotograf havde taget turen til det forladte sommerland på Fyn. En forlystelsespark i forfald. Men før den blev tilhørssted for lokale unge, der kunne lave ballade uden at blive opdaget og holde fest uden at genere så mange, var der en storhedstid med varmt vand i badelandet. 

Fyns Sommerland åbnede første gang i de sene 80’ere og byggede sig op gennem 90’erne til en større og større succes. Badelandet var det store trækplaster, og de kulørte vandrutsjebaner er det ikoniske monument, som mange kender. 

Efter et ejerskifte og det nye navn Fun Park Fyn gik det i 2006 galt. Forlystelsesparken lukkede, porten blev smækket i – for først at åbne igen efter 17 år. 

I en årrække var stedet overladt til sig selv og beskyttende naboer, der så naturen tage stedet tilbage. Træer groede fra flisebelægningerne, stierne voksede til og søerne forsvandt i vildnis. 

Luftfoto viser hvordan store vandrutsjebanerør på næsten magisk vis har flyttet sig fra fine stabler til bunden af badelandets bassin – selv en radiobil formåede at tage køreturen på tværs af sommerlandets tilgroede område for at ende sine dage som undervandsvogn i poolen. Alle bygningerne er også blevet prydet af velmenende maleraspiranter, der har øvet sig i at svinge en spraydåse. 

Alt sammen gjorde at ja, måske var det faktisk Danmarks mest uhyggelige sted en mørk aften. Men det hører fortiden til nu – hyggen og de fælles oplevelser er på tilbagetog. 

 

Hvilken vej skal vi? 

Fyns Sommerland kommer til at tage store skridt de kommende år – nogle aktiviteter skal bygges større og andre helt fra bunden. 

Hvilke aktiviteter drømmer lige præcis du om at prøve?

Vi er vilde med næsten alt der er analogt og helt bidte af aktiviteter, hvor man skal dyste eller samarbejde. Vores bruttoliste er lang og planer har vi mange af, men måske overser vi noget og vi vil allerhelst bygge aktiviteter, vores gæster har lyst til at komme tilbage for at prøve igen. 

Har du idéer og input, så send dem meget gerne til os på info@fynssommerland.dk

Fyns Sommerland

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Modtag seneste nyt fra Fyns Sommerland om spændende events, gode tilbud, og hvad der ellers sker i Fyns sjoveste aktivitets park.

Tak for din tilmelding. Du vil modtage en email med et bekræftelses link lige om lidt.